Najavljujemo 1. WordPress Meetup u Puli

Nakon Meetupa u Zagrebu i Splitu, Pula je treći grad koji će ugostiti svoj WordPress Meetup, organiziran od strane lokalne zajednice (Emanuel Blagonić i Borko Livić). Cilj organiziranja Meetupa, osim razmjene znanja i iskustava, je i bolje organiziranje i upoznavanje lokalne WordPress zajednice, koja je sve prisutnija i u dolasku na druženja u Zagreb.

WordPress Meetup u Puli održati će se 10. srpnja 2014. na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” s početkom u 18 sati. Iako će Meetup biti sniman i prenošen uživo, to nije razlog da ne dođete i družite se s predavačima i svima kojima je WordPress u srcu. Također, Meetup je otvoren za sve zainteresirane, pa ako ćete kojim slučajem boraviti u Istri, svakako se javite.

Sada, možda vam se Pula čini daleko, ali nemojte zaboraviti da je 10. srpnja ujedno i idealno vrijeme za uživanje u vašem godišnjem odmoru te kupanje na nekoj od brojnih istarskih plaža. Nećemo spominjati i uživanje u lokalnim delicijama, jer ne zovu Istru bez razloga “zemljom vina i maslinovog ulja”. A i odmor će brže proći ako pričamo o WordPressu, zar ne?

Predavači

Ivan Percan, student treće godine preddiplomskog studija informatike na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli i WordPress developer u prvoj hrvatskoj agenciji specijaliziranoj za WordPress – Tailored Development, govoriti će o tome kako krenuti s izradom tema za ovaj najpopularniji CMS na svijetu. Što trebate znati, kakvi vam alati trebaju i gdje potražiti pomoć kad naiđete na problem.  Ivanovo predavanje namijenjeno je svima koje zanima WordPress i žele se profesionalnije baviti njime.

U drugom predavanju govoriti ćemo o pluginovima. Pluginovi su dodaci koji proširuju osnovne funkcionalnosti WordPressa, a koji se često navode kao uzrok mnogih problema s WordPressom – od sigurnosti do brzine. Borko Livić, web dizajner i WordPress developer iz Pule govoriti će o ovom “problemu” – kojih se pravila valja pridržavati, postoji li idealan broj pluginova koje možete koristiti te koji su alternativni načini za kreiranje funkcionalnosti.

Posljednje predavanje rezervirano je za malo naprednije slušatelje. Naime, Zvonimir Gembec, CTO u Plus Hostingu – najvećem hosting provideru u regiji, govoriti će iskustvu s WordPressom iz perspektive hostinga. Koliko god da je jednostavan za održavanje i razvoj, optimiziran i siguran, Zvonimir misli da WordPress može biti još bolji pa će nam u svom predavanju kroz nekoliko savjeta i trikova objasniti kako da ga učinimo “neuništivim”.

Prijave

Događanje je besplatno i otvoreno za sve koje zanima WordPress, ali uz obaveznu prijavu preko stranice Meetup.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.