Najavljujemo 3. WordPress Meetup Zagreb

Došlo je vrijeme da najavimo treći po redu WordPress Meetup u Zagrebu. Za treći meetup imali smo dosta različitih planova i koncepata no na kraju smo se odlučili za jedan ležerniji pristup budući da nam stiže i ljeto te da ćemo se ljeti odmarati radije nego da pričamo o WordPressu.

Dakle, o čemu će biti riječi na 3. WordPress Meetupu u Zagrebu? Za početak, zadržati ćemo formu sa 4 predavanja od po 20-ak minuta, a pričati ćemo o mogućnostima WordPressa. Često nas ljudi pitaju da li je WordPress siguran, da li se na njemu mogu napraviti neke naprednije stvari ili “samo blog”. I onda svatko od nas objašnjava da je WordPress zapravo puno više od samog bloga. Na sreću, klijenti to sve više i sami uviđaju pa je i naš posao time lakši.

WordPress je “samo” blog?

I tako dolazimo do teme koja će biti dominantna u svim predavanjima — WordPress odavno nije samo blog sustav već je s njim moguće raditi na različitim kompleksnim projektima. Kroz 4 predavanja pokušati ćemo dobiti odgovor na pitanje “Gdje je granica WordPressa?” te što se sve s njime može postići.

Predavači

Marko Rakar jedan je od prvih korisnika WordPressa u Hrvatskoj kojeg koristi još od verzije 1.1. Pričati će nam o svom iskustvu s WordPressom, gdje se sve susretao s njime, kako ga je koristio te za koje projekte smatra da je WordPress dobar, a za koje nije. Za one koji ga ne prate, piše odličan Mračni blog (naravno, na WordPressu).

Ivan Brezak Brkan je osnivač i glavni urednik poznatog (i često citiranog) tehnološkog bloga Netokracija koji se već petu godinu “vrti” na WordPressu. Iz samog Techcruncha su Netokraciju nazvali “Techcrunch of the Balkans”. Ivan je bloger s iskustvom pisanja za Netokraciju, Techcrunch, Freelance Switch i još nekoliko manjih i većih blogova. Pričati će o tome kako je Netokracija iskoristila sve potencijale WordPressa.

Igor Svehla iz agencije Hyperactive gdje radi na poziciji CTO-a, ispričati će nam zašto su u Hyperactiveu odlučili iskoristiti WordPress za izradu weba za Ciceron Komunikacije te koje su mogućnosti i tehnike koristili da izrade atraktivnu web prezentaciju Ciceron Komunikacija.

Dario Runtić je savjetnik u udruzi koja okuplja gotovo sve gradove u Republici Hrvatskoj. Ispričati će nam nešto o tome kako je izgledao rad na projektu novog weba Udruge gradova koji je izrađen na WordPressu. Zašto su se odlučili za WordPress, koje su prednosti uočili po puštanja web stranice u pogon te kako su se gradonačelnici, pročelnici i službenici snašli u korištenju sustava koji ih svakodnevno obavještava o novostima u radu udruge. Također, ispričati će nam kako im je WordPress pomogao u boljoj koordinaciji vlastitih aktivnosti.

Prijavite se

Planirate li doći na posljednji Meetup prije ljetne stanke požurite s prijavom na Meetup.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.