Održan 5. WordPress Meetup Zagreb

Peti WordPress Meetup održao se 28. 11. 2014. te je to ujedno i posljednji meetup ove godine. Od informativnih predavanja, case–studya i dijeljenja iskustva našlo se za svakoga ponešto.

Iako je na meetupu fizički bilo “tek” 60 posjetitelja WordPress sunčane naočale i majice od KupiMajicu uveselile su skoro polovicu posjetitelja. Preko live streaminga koji već tradicionalno osigurava CARNet pratilo nas je 80–ak ljudi.

Roman Urbanovski iz TopTalu pričao je o toj platformi te dao smjernice na koji način postati dio TopTala, koja je prednost u odnosu na ostale slične servise itd.

Primož Cigler je ispričao ProteusThemes priču, kako je hobistički projekt i jedna tema pokrenula posao koji danas zapošljava nekoliko ljudi i bazira svoje poslovanje isključivo na izradi specijaliziranih WordPress tema za ThemeForest.

Tomislav Kozačinski je pokazao kako biti ninja i rock zvijezda (i sve ostalo) te u svom zanimljivom predavanju pokazao svoj proces rada, od olovke, žičokvira (kako on zove wireframeove), dizajna i sl.

Domagoj Gojak je pričao o korištenju Vagranta za lokalni WordPress development. Kroz demo je pokazao kako u SliceJacku to koriste te kako to pomaže developerima u svakodnevnom radu.

Snimke predavanja

Roman Urbanovski — About Toptal
Primož Cigler — ProteusThemes — From pet project to full grown business
Tomislav Kozačinski — Biti Ninja i Rock Zvijezda i sve ostalo.
Domagoj Gojak — Using Vagrant for Local WordPress Development

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.