Održan 6. WordPress Meetup Zagreb

6. WordPress Meetup Zagreb održan je skoro godinu dana nakon prvog meetupa. U prošlih godinu dana, na WordPress Meetupu u Zagrebu pričako je 20-ak ljudi, a ni ovaj nije bio ništa manje zanimljiv.

Faruk Garić se u svom predavanju osvrnuo na razlike između profesionalaca i amatera te kako je on sam napredovao u smjeru WordPress developera. Amateri su ponekad hrabri te lako preuzimaju obaveze i rade samo kad su inspirirani no profesionalci s druge strane ne mogu si dopustiti da posao ne odrade bez obzira na osobnu motivaciju ili inspiraciju.

Dario Sušanj govorio je o tome kako je nastao popularan tematski portal VelikaBritanija.net. Sa skoro 1000 članaka u 6 godina postojanja, 2600+ komentara i više od 1000 odgovorenih upita, stranica mjesečno ima 15–20 tisuća unique posjeta. Osim standardnog seta pluginova, neizostavan je W3 Total Cache koji uz CloudFlare (na free planu) štedi bandwith i omogućuje stranici da normalno funkcionira na običnom shared hostingu. Prije svake veće nadogradnje, Dario sve testira na lokalnoj MAMP instalaciji kako bi smanjio probleme prilikom updatea (uslijed nekompatibilnih pluginova i sl.).

Emanuel Blagonić je kroz 5 savjeta sažeo dio svojeg iskustva u radu s klijentima, i osobnom napredovanju. Kvaliteta, učenje, optimizacija, naplata i pretjerivanje neke su od ključnih riječi iz predavanja oko kojih se kasnije u pitanjima provela zanimljiva diskusija. Također se osvrnuo i na neke popularne mitove poput “Klijent je uvijek u pravu” (nije) i “Klijent je to tražio” koje ponekad koristimo da bi opravdali neke odluke u našem radu s kojima nismo uvijek zadovoljni.

Nakon posljednjeg predavanja, proslavili smo prvu godinu uz fine WordPress kolačiće (hvala Dinka na trudu) i nastavili razmjenu iskustva u obližnjem kafiću.

Snimke predavanja bit će dostupne u narednim tjednima i linkovi će biti objavljeni u ovom članku.

Hvala svim sponzorima i kolegama koji su uložili svoje slobodno vrijeme u organizaciju, predavačima na odličnim predavanjima, CARNetu na stalnoj video podršci, Netokraciji, i naravno svim posjetiteljima koji redovito posjećuju meetupe i aktivno sudjeluju u našoj zajednici.

Ako želite sudjelovati na nekom od sljedećih zagrebačkih meetupa kao predavač, slobodno se javite Emanuelu ili meni na e-mail za detalje.

Snimke predavanja:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.