Održan 7. WordPress Meetup Zagreb

27. Ožujka održan je 7. WordPress Meetup Zagreb gdje su tri predavačice pričale o vođenje projekata, društvenim mrežama te dark patternima i psihologiji. Iako nestandardne, teme su itekako primjenjive u poslu izrade web stranica te je riječ o izazovima s kojima se svakodnevno susrećemo — za vrijeme trajanja projekta i kad je projekt završen. Mnogobrojna pitanja i razgovor koji se razvio nakon pojedinog predavanja pokazalo je da su teme bile dobro odabrane i zanimljive.

Iva Soldo pričala je o društvenim mrežama, preporučila nekoliko pluginova koji pomažu u korištenju potencijala društvenih mreža te o generalnim izazovima s kojima se susrećemo kod promoviranja stranice. Pitanja publike produbila su temu dodatno o Facebook i Google oglašavanju.

Lora Pleško podijelila je svoja iskustva u vođenju projekata, te istaknula  najveće probleme koji nastaju prilikom rada na nekom projektu. Nije uvijek lako balansirati između klijenta i dizajnera/developera, no uz dobru pripremu, konstantu komunikaciju moguće je ovladati projektom na obostrano zadovoljstvo klijenta i izvođača.

Dinka Bogović Redžepagić obradila je temu o kojoj se malo priča, a s kojom se susrećemo redovito na internetu — dark patterns. Kako internetske trgovine, stranice aviokompanija i sl. koriste psihologiju da bi vam prodali nešto što vam ne treba ili što niste u startu htjeli.

Snimke predavanja

Povezano

Pročitajte najavu meetupa na Netokraciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.